FF lezen:

Terugblik

Het begon met een idee. Een idee dat voortkwam uit al onze passies samen: het Angerse buitenleven, wijn maken, eerlijk en heerlijk eten en gasten ontvangen. Heel mooi hoe alles naadloos in elkaar paste tot De Leutse avonden.

     

Ten minste eens per maand zit onze lange tafel vol enthousiaste gasten, kunnen we ons uitleven om een lekker en toegankelijk menu te koken en kan Erwin zijn Leutse Hof wijn showen.

 

Dank aan zussen Carla en Inge voor hun niet aflatende hulp en dank aan al onze gasten tot nu toe.

Chiliflakes

Een paar dagen vrij en prutweer. Wat ga je dan doen? Chiliflakes maken natuurlijk! 😳De rode pepers uit de moestuin hangen al een tijdje te drogen. Ik heb de zaadjes eruit gehaald en ze fijngemalen. Resultaat, een potje fantastisch rode explosief pittige homemade chiliflakes. ....en een loopneus en gloeiende handen......

piepers

En zo gaat dat. 's Ochtends werk je op kantoor. 's Middags sta je op de kop in de moestuin en wandel je met de kruiwagen naar de buurman om de voorraad aardappelen aan te vullen. De eerste keer vroeg ik of het vastkokende of kruimige aardappelen waren. "Geen idee, gewoon piepers" was het antwoord. En hij heeft gelijk, je kunt ze overal voor gebruiken. Hartstikke handig.


September


Moe maar voldaan... De soep is op, de druiven zijn geoogst, de vaten zitten overvol. Vrienden en familie hebben vandaag weer hun vrije zondag opgeofferd om bij De Leutse Hof te knippen, sjouwen, kneuzen en te oogsten.

 

We verzorgen onze vrijwilligers goed. Koffie, taart, cake, soep en natuurlijk de wijn van de vorige oogst.

 

Italiaanse toestanden in Nederland......heerlijk!

bruiloftslunch

Wat een eer, gevraagd worden een bruiloftslunch te verzorgen op De Leutse Hof.

 

Vele uurtjes voorpret voor een aankleding in stijl en geschikte gerechten. Gebeden voor eerst een beetje regen en daarna mooi weer (allemaal verhoord). Een stralend bruidspaar in een witte VW-kever. Trippelende dames op hoge hakjes door het gras. Een bruid die gewoon met in de ene hand bubbels en in de andere hand haar pumps door het gras aan kwam wandelen. Een héle lange tafel. Klinkende glazen. Schaterlach weerklinkt uit de boerenschuur. Bruidsjonkers die in bomen klimmen. En uiteraard toch een echte bruidstaart!

 

Voldaan vertrekken de gasten om zich thuis nog even voor te bereiden op het knalfeest van die avond.
Wat een bijzondere dag.....

lessen uit de moestuin

Al zo'n 5 jaar hebben we een moestuin. In het begin was het, heel eerlijk gezegd, wat amateuristisch geklungel. Maar ieder jaar wordt hij mooier, groter en levert hij meer opbrengst. En ook ieder jaar leer je weer beter om je aan te passen aan de natuur. Dat wat vorig jaar groeide als een speer (pompoen, appels, rode uien) is, om verschillende redenen, dit jaar niet uit de grond te branden. Helaas voor onze gasten voor het komende jaar, geen zelfgemaakte appelmoes en weinig gegratineerde pompoen met feta. Dit jaar is booming business in de moestuin, pluksla, rucola en boontjes. Ook niet te versmaden natuurlijk.

 

De boodschap is duidelijk. Aan het weer valt niet te tornen, pas je aan aan de omstandigheden en... courgettes groeien altijd!